Krómezüst dekorpohár műanyag pezsgőspohárból

A női agy és a csillogó tárgyak központja

A gömb- és ezüstmániám néha olyan mértékben elhatalmasodik, hogy bármit, ami ezüst és fényes tükrös felületű, bezoomol az agyam. Kezdve a konyhai lámpától, ami egyértelmű love at first sight volt, a spotokig, ami szintén a meglátni és megvenni kategóriába került.

Legutóbb egy állólámpa volt kihagyhatatlan vétel, mintadarab, negyed áron, viszonylag jó állapotban. Gyönyörűen szórja a fényt, tükörfényes félgömb formájú ezüst burája van, egyszerű, semmi faxni, a nappaliba fog kerülni a sötétbarna-fehér-piros-ezüst színkombinációban pipacsos képek és párnák mellé.

Ha hiszitek, ha nem, ez a mécsestartó (vagy dekorkavicstartó, vagy bármitartó) annyira egyszerűen készül el, mint a karikacsapás. Jó ez nem igaz, mert a karikacsapást egyáltalán nem egyszerű megtanulni :-) Legyen inkább fakocka. Vagy inkább hagyjuk a hasonlatokat, és nézzük, hogyan készült.

Krómezüst dekorpohár műanyag pezsgőspohárból

Átlátszó műanyag pezsgőspoharakat találtam az egyik szupermarketben a kerti party szekcióban, megközelítőleg 400 forint volt 6 darab, de ez nem a hosszúkás magas verzió, hanem a széles, laposabb fajta. Voltak boros, röviditalos, hosszúkás pezsgőspoharak is. Mindegyik átlátszó, nem a fehér. Igaz, hogy szétszedhető, de egy mozdulattal össze lehet ragasztani.

Amire szükség lesz hozzá:
  • króm effekt ezüst sprayfesték 
  • átlátszó műanyag pezsgőspohár 
  • barkácsragasztó 
  • dekorkavicsok, dekorhomok, vagy kávészemek 
  • mécses (opcionális) 
  • nagy kartondoboz, újságpapír, védőruházat, védőfelszerelés, jól szellőztetett helyiség. 

Ahogy készül:

Béleljük ki a dobozt újságpapírral, helyezzük bele a műanyagpoharat. A festéket a dobozon feltüntetett előírásoknak megfelelően rázzuk fel, és rövid, egyenletes mozdulatokkal fújjuk le a sprayfestékkel. (A sprayfestési technikáról a metálfényű kagylók kapcsán itt írtam)
Hagyjuk megszáradni a felületet (10 perc után porszáraz, teljes száradás 24 óra).
Ragasszuk össze a talpat és a pohár felső részét barkácsragasztóval.
Töltsük meg a poharat a dekorkavicsokkal, vagy a kávészemekkel, és helyezhetünk a közepébe egy mécsest is.
És már készen is vagyunk a krómezüst pohárral.

Nagyon egyszerű az elkészítése, semmi macera, összesen kb fél óra, majd egy nap várakozási idő, és már dekorálhatunk is. A mécsesekkel legyünk elővigyázatosak, soha ne hagyjunk égő mécsest vagy gyertyát őrizetlenül. Tehetünk bele kagylókat, csigaházakat, terméseket is. Önmagában is dekoratív.

Megjegyzések