Fehércsokis mandulás áfonyás golyók

Alapjában véve az egész úgy indult, hogy trüffel lesz, aztán úgy alakult, hogy nem. 

Tekintve, hogy az első trüffelpróbálkozásom nem akart sem megszilárdulni, sem kevésbé híggá válni, sem semmilyen irányból semmiféle konzisztenciát váltani. A halmazállapota ugyanolyan folyékony maradt, akármennyi időre is hagytam a hűtőben. 

Úgyhogy nem volt más lehetőség, mint felturbózni mandulával az alapot, így jött létre ez az isteni mandulás áfonyás kandírozott cédrusos fehércsokis tünemény.

Ami jelentem nagyon finom.

És így készült.


Hozzávalók:
200 gramm fehércsoki
1 dl habtejszín
két evőkanál aszalt vörösáfonya
egy evőkanál kandírozott cédrushéj (citronat)
150 gramm darált mandula 

Elkészítés:
A fehér csoki vízfürdő felett felolvasztjuk, a tejszínt felmelegítjük, majd a kettőt összekeverjük. Belevegyítjük az apróra vágott vörösáfonyát, cédrushéjat, és hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Belekeverjük a darált mandula felét, golyókat formázunk, majd meghempergetjük a maradék darált mandulában. Visszatesszük a hűtőbe néhány órára, és már fogyasztható is. Tartsuk a hűtőben, zárható edényben. 









Megjegyzések

Ez is érdekelhet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...