Szőlőmagolajos fürdőbomba


Szőlőmagolajos fürdőbomba recept kamilla- és körömvirággal

A pezsgő fürdőgolyók elkészítése annyira egyszerű és gyors, hogy amikor először hozzáláttam, csodálkoztam, hogy vagy én vagyok ennyire profi (Hahaha. Nem.), vagy tényleg minden nehézség nélkül kivitelezhető otthon is. Nos, ez utóbbi. Minimális költségből, minimális idő és erőfeszítés ráfordításával végtelen variációban elkészíthetőek ezek az illatos, frissítő, pezsgő fürdőminyonok.

Amikor legelőször készítettem, levendulával illatosítottam, mind szárított növény, mind illóolaj tekintetében. Ez a változat most édesnarancs illóolajjal és szárított kamillavirággal, valamint körömvirágszirmokkal készült.



Hozzávalók:

  • szárított kamillavirágzat
  • szárított körömvirágszirom
  • 80 gramm citromsav
  • 150 gramm szódabikarbóna
  • 80 gramm étkezési keményítő
  • 35 gramm szőlőmagolaj
  • 15 csepp teafaolaj
  • 5 csepp édesnarancs illóolaj
  • forma
  • spricnis flakon tiszta vízzel

Elkészítés:


1.
Keverjük össze egy tálban a szódabikarbónát, a keményítőt, és a citromsavat, egy-egy teáskanál szárított virággal, majd adjuk hozzá a szőlőmagolajat és az illóolajokat. Keverjük jól össze, de véletlenül se lélegezzük be a port, közben végig szellőztessünk. Amikor a keverék majdnem homogén, fogjuk a kis vizesflakonunkat, és egy-két fújásnyi vizet permetezzünk a keverékre, és azonnal keverjük el, hogy ne pezsegjen el az alapanyag. Ugyanis pont ez a lényege a reakciónak, a keverék vízzel érintkezve azonnal reagál, ezért pezseg a kádba dobva.
Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy ha a kezünkben tömörítve összeáll, mint a nem jól tapadó hógolyó, készen is van.

  



2.
Ha nincs speckó formánk, ne essünk kétségbe. Saját kézzel is gyúrhatunk labdacsokat, vagy keressünk olyan formát, ami merev, de könnyen kiborítható belőle a fürdőbomba. Esetemben ez egy játékautomatából származik, biztosan láttatok már, legtöbbször bevásárlóközpontokban, boltokban, hipermarketekben vannak felállítva, és gyűrűk, apró játékok, ékszerek vannak benne. 100, vagy 200 Ft-os érmékkel működik, és egy gömböcöt kapunk érte. Amit most használtam, a 200 Ft-os labdacs, és mivel ennek az egyik fele nem merev műanyag, így csak azt a részét használtam, ami merev. 



3.
A forma aljára tegyünk egy csipetnyit a szárított virágokból, majd töltsük fel a keverékkel, és jól tömörítsük, nyomkodjuk le. Ezután megfordítjuk a formát, kicsit megkocogtatjuk, és már készen is van az első fürdőbombánk.


   


4.
A kis fürdőbombákat tegyük egymás mellé konyhai papírtörlőre, törölközőre, bármire száradni pár napra, majd csomagoljuk be celofánba, kis zacskókba, vagy légmentesen záró konténerbe, hogy ne érje nedvesség.

Hihetetlen olcsón kijön egy fürdőbomba, ajándéknak is kiváló, illatos, elkészítése könnyű és gyors.

bath fizzies diy grapeseed oil


Gyerekek elől elzárva tartsuk, elkészítésénél lehetőleg ne legyenek a közelben gyerkőcök.



Megjegyzések