Csillámporos effektpaszta házilag

Diy csillámporos effektpaszta házilag
Be kell, hogy valljam, hogy az idei karácsonyi képeslapok tervezése közben ismét felszínre tört a hópehelymániám.

Aztán amikor konstatáltam, hogy tetőtől talpig csillámporos vagyok, a képeslapokon viszont nem sok minden látszik, átgondoltam az egészet elölről.

Rájöttem, hogy a csillámpor felragasztása valószínűleg egyszerűbb lenne, ha stencilt használnék, így addig kevertem az alapanyagaimat, amíg egy csillámporos effektpasztát sikerült megalkotni.

Tökéletesen működik stencilezéshez.

És most íme a titok nyitja.




Hozzávalók:

  • 1 kiskanál irizáló fehér csillámpor
  • 1 kiskanál fehér csillámos pigment (akár fehér szemhéjpúder is megfelel, összetörve)
  • 1 kiskanál keményítő (vagy hintőpor)
  • 1 kiskanál barkácsragasztó
  • ½ kiskanál víz
  • a tároláshoz légmentesen záródó kis konténer, vagy tubus.
A felsorolt alapanyagokat keverd össze, majd felhasználásig tedd egy légmentesen záródó tárolóba.
Ha csőrös kis tubust használsz, és a víz mennyiségével megfelelően állítod be a sűrűségét, írhatsz, vagy rajzolhatsz is vele. Mivel a barkácsragasztó átlátszóra szárad, így a végén száradás után csak a pigment és a csillámpor, és a keményítő színe fog látszódni. A végeredmény száradás után jóval csillámosabb, mint a nedves alapanyag. Minél vastagabban kerül a felületre, annál fehérebb, és annál domborítottabb lesz a végeredmény száradás után.

Ha stencilt használsz, akkor a stencilt ragaszd maszkolószalaggal az alapra, rögzítsd úgy, hogy ne tudjon elmozdulni. Oldalirányú mozdulattal simítsd a felületre a pasztát, végül távolítsd el a stencilt a felületről. A stencilt használat után mindig tisztítsd meg, a barkácsragasztót langyos vízzel könnyedén le lehet mosni a műanyag stencilekről.


Megjegyzések