Sárkánytojás

A Trónok harca inspirálta tojások elözönlötték a Pinterestet, a DIY oldalakat, blogokat, vlogokat, egyszóval mindenhol ott vannak.

Igazából nekem is a csodás fényes antik sárkánytojások adták az ihletet ahhoz, hogy megszülessenek ezek a tojások.

Akár sima lakásdekornak szánod, vagy húsvéti asztaldísznek, netán ajándékba adod, szerintem érdemes nekifogni, mivel ez a rusztikus felület ódon hatást keltve csodásan szórja a fényét.

Netán, ha a párod a „szép a moha, szép a páfrány, meglocsollak házisárkány” locsolóverssel állna elő, akkor stílusos ajándékként nyújthatod át neki cserébe :-)
Amire szükség lesz hozzá:

 • papírmasétojás (elkészítését ebben a posztban találod)
 • ragasztópisztoly
 • stift a ragasztópisztolyhoz 
 • szemes kávé 
 • fekete, bronz és metálzöld akrilfesték 
 • ecset  • Ahogyan készül:

  Mindenek előtt arra ügyelj, hogy a ragasztópisztoly nagyon forró, elővigyázatosság szükséges a kezeléséhez. Fontos az is, hogy nyisd ki az ablakot, jól szellőztetett helyen, vagy szabad térben csináld a ragasztás fázisát!
  A papírmasétojást fejjel lefelé, az aljával felfelé helyezd egy pohárba, így könnyebb lesz kezelni.
  Egy-egy cseppnyi ragasztót a ragasztópisztolyból nyomj a tojásra, és középről indulva, körben haladva ragaszd fel a kávészemeket.

  Ha az összes kávészemet felragasztottad, és kihűlt, megszilárdult a ragasztó, fesd le feketére az egészet. A fekete festék száradása után száraz ecsetre nagyon kevés metálzöld festéket felvéve húzd át a tojás felületén az ecsetet, hogy néhol érje a zöld festék, de maradjanak fekete helyek. Ezután ha ez a réteg is megszáradt, ismételd meg a száraz ecsetes festést a bronz festékkel is. 
  Ha megszáradt, már dekorálhatod is vele otthonodat. Vagy elrakhatod húsvétig, ha ajándékba szánod, tuti nagy lesz a meglepetés :)

  Elkészítheted a saját képzeleted szerinti színkombinációban, fekete-metálbordó-réz, fekete-narancs-arany, vagy sötétszürke-ezüst-irizáló fehér színekkel is csodásan mutat.

  Csak nehogy arra ébredjünk, hogy a nappaliban egy sárkány csücsül a kanapén :)  Megjegyzések

  Ez is érdekelhet

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...