Hanem inkább főznek belőle pálinkát.
Jaj dehogyis, miket írok, lekvárt, természetesen.
Vagyis inkább dzsemet, mert az sokkal egyszerűbb és gyorsabb, és nagyon finom.
Nézzük, hogyan készült a fahéjjal fűszerezett cseresznyedzsem.
Hozzávalók:
2 zacskó quittin 2:1 (vagy a cukorstopos verzió)
40 dkg cukor (ízlés szerint)
egy teáskanál fahéj (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tisztított, kimagozott, megmosott gyümölcsöt egy tálban kézzel szét- és összenyomkodjuk darabos állagúra, belekeverjük a két zacskó zselésítőt, és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a cukrot, aztán amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és öt percig főzzük. Ennyire egyszerű az egész.Ezután sterilizált üvegekbe töltjük, és a kupakot szorosan rácsavarva öt percre feje tetejére állítjuk a kis üvegcséket. Nekem négy közepes üveggel lett.
A maradék már elfogyott fánk kíséretében.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése