Hogy mi köze a csokis mogyorókrémes sütihez a Faraday-kalitkának?
Lássuk :)

A tél végén annyira éhes voltam valami brutálisan csokis és édes sütire, viszont nem volt kedvem/időm/energiám/etc vacakolni a muffinsütéssel, és semmi más sütéssel, hogy végül a mikróban elkészíthető süti mellett tettem le a voksom. A boltokban már mindenféle zacskós változatban kapható. De valljuk be, nem nagy ördöngösség összekeverni hat alapanyagot, bedobni a mikróba és elindítani.
Jó néhány receptet átgörgetve született ez a verzió, tojás nélkül.
Hozzávalók:
A negyed csésze egy 60 ml-es mérőedény űrtartalmának felel meg.
A lisztet, sütőport kicsit összekeverjük, majd mehet bele a cukor, a kakaópor, étolaj és a tej. Jól összekeverjük, és a bögrébe töltjük.
750 Watton 1 perc 25 másodperc a mikróban, aztán állni hagyjuk néhány percig. Mondjuk öt-tíz percig, a lényeg az, hogy már ne legyen forró. (Mivel a mikrók mind másképp működnek, lehet, hogy kísérletezni kell egy kicsit a tökéletes állag eléréséhez, de a tűpróba itt is jól jön. Ha a hústűt beleszúrva nem marad rajta nyers tészta, akkor készen van.)
Amikor kész, tálalás előtt a közepébe lyukat nyomunk egy kanállal és beleeresztünk egy jókora evőkanálnyi mogyorókrémet (vagy lekvárt), és a tetejére szórócukrot szórunk.
Majd elfogyasztjuk.
Aztán elégedetten konstatáljuk, hogy ez bizony finom :)
Lássuk :)
A tél végén annyira éhes voltam valami brutálisan csokis és édes sütire, viszont nem volt kedvem/időm/energiám/etc vacakolni a muffinsütéssel, és semmi más sütéssel, hogy végül a mikróban elkészíthető süti mellett tettem le a voksom. A boltokban már mindenféle zacskós változatban kapható. De valljuk be, nem nagy ördöngösség összekeverni hat alapanyagot, bedobni a mikróba és elindítani.
Jó néhány receptet átgörgetve született ez a verzió, tojás nélkül.
Hozzávalók:
- negyed csésze liszt
- negyed teáskanál sütőpor (én kicsit kevesebbet tettem)
- kb negyed csésze kristálycukor (én kicsit kevesebbet tettem)
- egy evőkanál kakaópor
- két evőkanál étolaj
- negyed csésze tej
- egy evőkanál csokis mogyorókrém (tök mindegy, milyen márka, amit szeretsz), vagy ha nincs otthon, netán allergiás vagy a mogyoróra, akkor egy kanál lekvár
- kifelé bővülő szájú, mikrohullámú sütőben használható bögre
- kanál
- tálka
- mikrohullámú sütő
A negyed csésze egy 60 ml-es mérőedény űrtartalmának felel meg.
A lisztet, sütőport kicsit összekeverjük, majd mehet bele a cukor, a kakaópor, étolaj és a tej. Jól összekeverjük, és a bögrébe töltjük.
750 Watton 1 perc 25 másodperc a mikróban, aztán állni hagyjuk néhány percig. Mondjuk öt-tíz percig, a lényeg az, hogy már ne legyen forró. (Mivel a mikrók mind másképp működnek, lehet, hogy kísérletezni kell egy kicsit a tökéletes állag eléréséhez, de a tűpróba itt is jól jön. Ha a hústűt beleszúrva nem marad rajta nyers tészta, akkor készen van.)
Amikor kész, tálalás előtt a közepébe lyukat nyomunk egy kanállal és beleeresztünk egy jókora evőkanálnyi mogyorókrémet (vagy lekvárt), és a tetejére szórócukrot szórunk.
Majd elfogyasztjuk.
Aztán elégedetten konstatáljuk, hogy ez bizony finom :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése