Aszalt paradicsomos bazsalikomos kréker



Szilveszteri bulihoz elengedhetetlen a sör-, vagy borkorcsolya.
Ez az aszalt paradicsommal és bazsalikommal, sajttal készült változat kicsit pepecselős rágcsa. Úgy eteti magát, hogy a két dobozból egyet biztos, hogy el kell rejteni, hogy maradjon a buliig :)

A hozzávalók és az elkészítés nagyjából ugyanaz, mint a tökmagos kréker esetében.
Ebbe nem kerül tökmag, viszont szükség lesz olajban eltett aszalt paradicsomra, sajtra és friss bazsalikomra is.




A különbség annyi, hogy amikor a tészta pihent, téglalap alakúra kinyújtjuk, és kétharmadán elosztunk kb. három-négy feldarabolt, olajban eltett aszalt paradicsomot, kb. 10 dkg reszelt sajtot, és három ágnyi bazsalikomlevelet apróra vágva. Ezután az üresen maradt tészta részt behajtjuk a paradicsomos rész feléig, majd a tetejére hajtjuk a paradicsomos rész másik felét. Ismét kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, és apró kiszúrókkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk nagyszemű tengeri sóval. 190 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzések