Gyors vacsora gyanánt, vagy partifalatokhoz pirítósra, sós kekszre kenve tökéletes megoldás.
Hozzávalók:
egy duci avokádó
egy paradicsom húsa magok nélkül
negyed lime leve
só
borsikafű
egy evőkanálnyi friss korianderlevél, ennek híján petrezselyemlevél - az íze kevésbé intenzív
Fontos, hogy ne fémtálban keverjük össze, mert megbarnul tőle.
Az avodádót félbevágjuk, magját kiszedjük (elültetjük cserépbe, de ez már egy másik projekt :) ), a húsát egy kanál segítségével kiszedjük a héjából, és villával, vagy aprítógéppel összetörjük, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen pépes. Hozzáadjuk a negyed lime levét, egy csipet borsikafüvet, sót (ízlés szerint, kóstolgassuk bátran).A koriander- vagy petrezselyemlevelet felaprítjuk és beleforgatjuk.
A paradicsomot megmossuk, magjait kiszedjük, és apróra kockázzuk, ezt is hozzákeverjük.
Betesszük a hűtőbe összeérni egy-két órára, és már kenhetjük is pirítósra, kekszre, vagy mártogathatunk bele kisebb háromszögekre vágott tortillát.
Díszítsük korianderlevéllel, vagy rukkolával.
Ha partifalatokként szeretnénk tálalni, többet készítsünk, a fenti adag kb két szendvicsre elég.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése