Sütőtökös csokis márványos muffin


Elérkezett az ősz, és vele együtt a sütőtök, a bodza, a szeder, a dió, mogyoró szezonja. 
Nyár végén nekem már mindig hiányzik a sütőben enyhén karamellizálódott sütőtök íze, ami nagyon finom nem csak önmagában, hanem például mézzel és fahéjjal is. A sütőtök íze számomra remekül harmonizál kakaóval, vagy étcsokival is. 






















Dupla adag készült a képen látható finomságból, és fénysebességgel el is fogyott. 


Kíváncsi vagy, hogyan készül a sütőtökös csokis márványos muffin?




Hozzávalók:
a sütőtökös tésztához:
  • 220 g liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • 250 ml tej
  • 80 ml étolaj
  • 300 g sült sütőtökpüré
  • 1 vaníliás cukor
a kakaós tésztához:
  • 300 g liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • 350 ml tej
  • 80 ml étolaj
  • 5 dkg apróra darabolt étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítjük a sütőtökös tésztát: tojást, tejet, étolajat, a cukrokat és a sütőtökpürét egyneművé keverjük, majd hozzáadjuk lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát.
A kakaós tészta ugyanígy készül, de itt nincs sütőtök, csak kakaó. A tojást, tejet, étolajat, cukrot kikeverjük, majd mehet bele a sütőporos, szódabikarbónás, kakaós liszt.
Olvasztott vajjal kikenjük a muffinformákat, majd egy-egy evőkanál sárga, és egy-egy evőkanál barna tésztát adagolunk a mélyedésekbe. Amikor mindbe beleadagoltuk a kétféle tésztát, egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval csigavonalban összekeverjük a tésztákat.
190°C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül. (tűpróba)

Egy kis extraként csurgathatunk a tetejére olvasztott étcsokit is.

Megjegyzések