Elérkezett az ősz, és vele együtt a sütőtök, a bodza, a szeder, a dió, mogyoró szezonja.
Nyár végén nekem már mindig hiányzik a sütőben enyhén karamellizálódott sütőtök íze, ami nagyon finom nem csak önmagában, hanem például mézzel és fahéjjal is. A sütőtök íze számomra remekül harmonizál kakaóval, vagy étcsokival is.
Dupla adag készült a képen látható finomságból, és fénysebességgel el is fogyott.
Hozzávalók:
Dupla adag készült a képen látható finomságból, és fénysebességgel el is fogyott.
Kíváncsi vagy, hogyan készül a sütőtökös csokis márványos muffin?
Hozzávalók:
a sütőtökös tésztához:
- 220 g liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 80 g porcukor
- 1 tojás
- 250 ml tej
- 80 ml étolaj
- 300 g sült sütőtökpüré
- 1 vaníliás cukor
- 300 g liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g porcukor
- 1 tojás
- 350 ml tej
- 80 ml étolaj
- 5 dkg apróra darabolt étcsokoládé
Elkészítés:
Elkészítjük a sütőtökös tésztát: tojást, tejet, étolajat, a cukrokat és a sütőtökpürét egyneművé keverjük, majd hozzáadjuk lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát.
Elkészítjük a sütőtökös tésztát: tojást, tejet, étolajat, a cukrokat és a sütőtökpürét egyneművé keverjük, majd hozzáadjuk lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a szódabikarbónát.
A kakaós tészta ugyanígy készül, de itt nincs sütőtök, csak kakaó. A tojást, tejet, étolajat, cukrot kikeverjük, majd mehet bele a sütőporos, szódabikarbónás, kakaós liszt.
Olvasztott vajjal kikenjük a muffinformákat, majd egy-egy evőkanál sárga, és egy-egy evőkanál barna tésztát adagolunk a mélyedésekbe. Amikor mindbe beleadagoltuk a kétféle tésztát, egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval csigavonalban összekeverjük a tésztákat.
190°C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül. (tűpróba)
Egy kis extraként csurgathatunk a tetejére olvasztott étcsokit is.
Egy kis extraként csurgathatunk a tetejére olvasztott étcsokit is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése