Sütőtökös mézes puffancsok

Végre itt a sütőtökszezon.
Itt az első idei alkotásom belőle.

Sütőtökös mézes puffancs


Hozzávalók és elkészítés:

száraz hozzávalók:
250 gramm (kb. 2 csésze) liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 tk ánizs
1/4 tk mézeskalácsfűszer
1/2 ek fahéj
1/4 tk só
Összekeverjük.

nedves hozzávalók:
100 gramm (1/2 csésze) kristálycukor
50 gramm (1/4 csésze) barnacukor
1 tojássárgája
120 gramm olvasztott margarin
3 ek méz
175 gramm (3/4 csésze) sütőtökpüré (a meghámozott, kimagozott sütőtök húsát felkockázzuk, ízesítetlen vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával összetörjük és szűrőben lecsepegtetjük, hogy ne legyen túl nedves)
1 tk vanília kivonat
Összekeverjük.

A száraz és nedves hozzávalókat elegyítjük. Ne keverd túl, csak épphogy álljon össze.

Beledobjuk a következőket:
egy maréknyi étcsoki apróbbra darabolva, vagy tortadara
egy maréknyi fehércsoki apróbbra darabolva
egy maréknyi aszalt vörösáfonya

Ezek helyett mehet bármi, magvak, aszalványok, mazsola például.
Összekeverjük. Egy ragacsos masszát kapunk, ezért célszerű kanállal szétkupacolni majd.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben tizenkét kupacba elosztjuk, kicsit formára igazítjuk. Hagyjunk bőven helyet közöttük, kicsit nőnek oldalra.

175 fokos előmelegített (gáz)sütőben 20 perc alatt kész.  Ha paranoiás vagy, mint én, tűpróbázz :)

12 darab közepesen nagy, puha süti lesz belőle.


Megjegyzések