Volt néhány feltétel:
- a sütőt nem kapcsoljuk be
- a fagyasztóba egy hete bedobott gyümölcsöket felhasználjuk
- a két maréknyi málnát is, ami a kertben mára megérett.
Kalóriaszegény (na jó, nem, azért mégsem egy lúdlábtorta), hűsítő finomság kerekedett belőle.
Itt jegyezném meg, hogy a lapzselatin továbbra sem barátkozik velem, bár kapcsolatunk jobbá tételén továbbra is dolgozom.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál cukor
- egy vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- két dl víz
- kb 15-20 dkg piros gyümölcs (meggy, eper, málna), de lehet több is
- tíz db háztartási keksz
- 3 lap lapzselatin
Elkészítés:
- A gyümölcsökből félreteszünk pár szemet a díszítéshez, a többit két dl vízben egy csapott evőkanál cukorral feltesszük főni, kicsit rotyogtatjuk, amíg a gyümölcs kiadja a színét. A gyümölcsöket kihalásszuk, vagy leszűrjük, és a levet felfogjuk.
- A háztartási kekszet apróra tördeljük, négy darab fagyis kehelyben, vagy desszertes tálkában elosztjuk. A gyümölcsök főzőlevének felével meglocsoljuk a kekszdarabokat rákanalazzuk a gyümölcsöket is, egyenlően elosztva.
- A vaníliás pudingporból a zacskón található leírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, és ha már nem túl forró, a poharakba öntjük a gyümölcsös-kekszes egyveleg tetejére. A puding tetejét kirakjuk gyümölccsel.
- A három lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd 5-6 perc után kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a megmaradt gyümölcsfőzőléhez. A levet a zselatin olvadásáig melegítjük, majd levesszük a tűzről. Ha már langyos, a pudingos réteg tetejére öntjük.
- A zselatinréteg megszilárdulásáig (vagy fogyasztásig, ki meddig bírja) hűtőszekrénybe tesszük.
Ha már középfokon műveled a konyhai tudományokat, készíthetsz saját pudingot is a bolti pudingpor használata helyett, bár nyáron én nem preferálom a tojásos témakört a meleg miatt. Néha szabad picit csalni a kényelem érdekében, megérdemeljük ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése