Ötperces őszibarackos zabkása reggelire

A mindennapos rohanásban nem mindig jut időnk reggelizni, pedig mindenhonnan azt halljuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. (Hozzáteszem, legutóbb éppen azt olvastam valahol, hogy egyáltalán nem baj, ha kihagyjuk a reggelit.) Sajnos én abba a csoportba tartozom, akik nem tudnak ébredés után enni, főleg nem szilárd ételt, ezért legtöbbször két kávéval indítok, és csak később eszem valamit, miután az ébredéstől számított röpke másfél-két óra elteltével bebootol az agyam. 

Ha te mégis szereted meleg reggelivel indítani a napot, akkor ez egy éppen neked való, egyszerű, gyors, színpompás és tápláló reggeli. Percek alatt elkészül, és már mehetsz is a dolgodra, immáron nem üres gyomorral. 

Barackos zabkása


Hozzávalók:

  • 1 dl tej 
  • 4 dkg zabpehely (kb 4 púpozott evőkanál) 
  • 1 teáskanál cukor (el is hagyható, vagy használhatsz helyette mézet) 
  • 2 db őszibarack 
  • 1 evőkanál mandulaforgács 
  • málna és menta a díszítéshez 

Elkészítés:

Egy evőkanálnyi vizet és a tejet forrald fel, szórd bele a zabpelyhet, a cukrot, és pár percig főzd, amíg a zabpehely megdagad. Lefedve hagyd állni, addig darabold fel a gyümölcsöt.

Tálaláskor forgasd bele a gyümölcsdarabokat, szórd meg mandulaforgáccsal, helyezd a tetejére a maradék őszibarackot, és díszítsd mentaággal.

Ennyire egyszerű :)

Gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Néhány tipp a legfinomabb kombinációkhoz:

Eper+(csakis bio!)limehéj
Lime+barna cukor+menta (mojito reggelire)
Fahéj+körte+tört keksz
Szilva+méz+szegfűszeg
Szőlő+dió

Megjegyzések