A mindennapos rohanásban nem mindig jut időnk reggelizni, pedig mindenhonnan azt halljuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. (Hozzáteszem, legutóbb éppen azt olvastam valahol, hogy egyáltalán nem baj, ha kihagyjuk a reggelit.) Sajnos én abba a csoportba tartozom, akik nem tudnak ébredés után enni, főleg nem szilárd ételt, ezért legtöbbször két kávéval indítok, és csak később eszem valamit, miután az ébredéstől számított röpke másfél-két óra elteltével bebootol az agyam.
Ha te mégis szereted meleg reggelivel indítani a napot, akkor ez egy éppen neked való, egyszerű, gyors, színpompás és tápláló reggeli. Percek alatt elkészül, és már mehetsz is a dolgodra, immáron nem üres gyomorral.
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 4 dkg zabpehely (kb 4 púpozott evőkanál)
- 1 teáskanál cukor (el is hagyható, vagy használhatsz helyette mézet)
- 2 db őszibarack
- 1 evőkanál mandulaforgács
- málna és menta a díszítéshez
Elkészítés:
Egy evőkanálnyi vizet és a tejet forrald fel, szórd bele a zabpelyhet, a cukrot, és pár percig főzd, amíg a zabpehely megdagad. Lefedve hagyd állni, addig darabold fel a gyümölcsöt.
Tálaláskor forgasd bele a gyümölcsdarabokat, szórd meg mandulaforgáccsal, helyezd a tetejére a maradék őszibarackot, és díszítsd mentaággal.
Ennyire egyszerű :)
Gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Néhány tipp a legfinomabb kombinációkhoz:
Eper+(csakis bio!)limehéj
Lime+barna cukor+menta (mojito reggelire)
Fahéj+körte+tört keksz
Szilva+méz+szegfűszeg
Szőlő+dió
Megjegyzések
Megjegyzés küldése