Fesd magad – Karácsonyi terítő geometrikus mintával



A saját magad által elképzelt karácsonyi hangulat kialakítása csak rajtad múlik. Nálam a karácsonyhoz a csillogó fehérségen és a fenyő zöldjén túl a bogyópiros és a metálfényű csillogás színei társulnak, mint a bronz, réz, arany, ezüst. Ezért választottam a csillogó metálfényű arany, bronz, és réz akrilfestékeket ennek a karácsonyi geometrikus mintájú, festett terítő elkészítéséhez, ami ilyen színekben pompázva meghitt hangulatot varázsol az ünnepi asztalra. Az elkészítése nem túl bonyolult, főleg, ha bírod a rutint, és az ismétlődő minták készítését, hiszen a maszkolás a nagyobb meló, azután már csak pamacsolni kell.

Te is megfestheted a saját ünnepi asztalterítődet, amilyen színben csak szeretnéd.

Hozzávalók:


  • metálfényű akrilfesték tetszőleges színekben (nálam antikbronz, arany és réz színben)
  • szivacs
  • fehér textilterítő
  • 1,5 cm széles maszkolószalag


Elkészítés:


A sorminta elkészítéséhez a terítő színén maszkolószalag segítségével kimaszkoltam a minta tetejét és alját (nálam nyolc centiméter), majd kimaszkoltam a háromszögeket. Kicsit játszanom kellett a teljes minta kialakításához, de a maszkolószalag annyira hálás, hogy könnyen visszahúzható és újra felrakható.

Ezután a három festékhez vágtam három szivacsot, és a három színt pamacsoló mozdulattal rányomkodva összemostam a háromszögekben. A színeket a fejjel lefelé és a talpukon álló háromszögeknél váltakozó sorrendben vittem fel.



Végül lehúztam a maszkolószalagot, és hagytam teljesen megszáradni. A fák talpát ecsettel festettem fel, és hagytam ezt is teljesen megszáradni.



Az akrilfesték fixálásához a festék teljes száradását követően (24 óra) a festett részeket átvasaltam közepesen meleg vasalóval a nem festett oldalán vasalva, két réteg sütőpapír között 1-2 percig.

A terítő a festék vasalással történő fixálását követően kézzel, 30 fokos vízben mosható lesz.


Ha akarsz, a fenyőformák (háromszögek) tetejére tehetsz filc vagy flittercsillagokat is, így még ünnepibb lesz az összhatás.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése