Karácsonyi kültéri dekoráció tobozokból

Nemrégiben olyan sok, szebbnél szebb kültéri tobozdíszt láttam az egyik képmegosztó oldalon, hogy végül arra az elhatározásra jutottam, hogy megalkotom én is a sajátomat, ami aztán a bejárati ajtó mellett fogja majd díszíteni a falikart karácsonyig.

Nem szeretek túlzásba esni a díszítés terén, ezért valami egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis mutatós és aranyos tobozos díszre gondoltam.

A kertünkben álló három hatalmas fenyőfa szerencsére minden évben bőven ellát bennünket tobozokkal, így nagyon sok kreatív alapanyaghoz jutok általuk.

Miután a tobozokat összegyűjtöttük, majd egy papírtálcán meleg helyen kiszárítottuk, hozzá is lehetett látni  az alkotáshoz.

Úgy gondoltam, a természetből merítek ihletet, és találtam is néhány élethű magyallevél és fenyőág utánzatot, na meg néhány piros és bordó bogyót az egyik barkácsáruházban.

Már csak egy kis akrilfesték, szalag és ragasztópisztoly kellett a kivitelezéshez.

Nettó fél, bruttó egy óra alatt el is készül, és már díszítheted is vele a verandát, de akár belül, az ablakban is elhelyezheted.







Hozzávalók:

  • tobozok
  • ragasztópisztoly+ragasztórúd
  • szalag
  • műbogyók, fenyőágak, magyallevelek
  • akrilfesték
  • szivacs


Elkészítés:


A tobozok pikkelyleveleinek végét pamacsold át metálfényű akrilfestékkel, és hagyd megszáradni. Szivaccsal sokkal egyszerűbb dolgod lesz mint ecsettel, mert gyakorlatilag csak rá kell nyomkodni a kis pikkelyekre.

Vágj le a szalagból olyan hosszú darabokat, ami elegendő a kültéri dekorációd felfüggesztéséhez.
Ragasztópisztoly segítségével ragaszd a szalag egyik végét a toboz tetejére.

Díszítsd magyallevelekkel, fenyőággal, bogyókkal. Ezeket is legegyszerűbben egy ragasztópisztollyal tudod felragasztani.

Végül kösd egy csokorba a három tobozt tartó szalagot, és helyezd a kiszemelt helyre.


Ha tartasz tőle, hogy a nedves, párás időben a tobozok összecsukódnak, akkor akrilfesték teljes száradása után, de még a szalag és díszítés felragasztása előtt fújd le akrillakkal. Ez megakadályozza a nedvesség bejutását a tobozba, és így nem fog összecsukódni a kinti párás levegőben sem.


Megjegyzések