Fenyőfa formájú karácsonyi hangulatvilágítás műanyag pezsgőspohárból

Ez a takaros kis beltéri dekoráció műanyag kúp formájú pezsgőspoharakból készült.
Pillanatok alatt készen van, és hangulatos fényt áraszt az ünnepek alatt. A fenyő színét te magad alakíthatod egy aprócska trükkel.



A karácsonyi díszítésnél nagy szerepet kapnak a fények és fénysorok. Én évek óta mindenhez csak LEDes elemes fényfüzért használok, több okból is.
Egyrészt a LED tovább bírja, mint a hagyományos izzó, másrészt mivel elemes, mobil, ergo oda teszem, ahová tetszik, és akkor variálom át, amikor akarom, nem kell konnektort keresni hozzá és kevésbé tűzveszélyes, mint a hálózati csatlakozós társai. Kültérre csak kültérit használjunk, ez speciális szabvány szerint készül a kültéri viszonyoknak megfelelően.
Fénye lehet fehér (hideg, vagy melegfehér, de vettem már ámbraszínűt is), vagy egy- esetleg többszínű, az ízlésünktől függően.


Ha átlátszóra száradó barkácsragasztóba ételfestéket keversz pici víz kíséretében, és felviszed a pohár külső felére, akkor áttetsző, üvegfestékszerű végeredményt kapsz a felületen.


Hozzávalók:

  • kúp alakú átlátszó műanyag pezsgőspohár
  • fehér fához: struktúrpaszta+szivacs, áttetsző, színes fához: ételszínezék+átlátszóra száradó hobbiragasztó+szivacs, arany fához aranymetál akrilfesték, és szivacs
  • LEDes elemes fényfüzér (ami belefér a pohárba)
  • ragasztópisztoly+stift
  • max. tíz perc szabadidő+száradás

Elkészítés:


Távolítsd el a pezsgőspohár alját, erre nem lesz szükség most. A legtöbb ilyen pohár összerakható elemekből áll.

Ha fehér fenyőt akarsz készíteni, a kúp palástját kívülről pamacsold át struktúrpasztával, majd hagyd megszáradni.


Ha fehér fenyőt akarsz készíteni, a kúp palástját kívülről pamacsold át a következő keverékkel: átlátszóra száradó barkácsragasztóba keverj néhány csepp folyékony ételfestéket, és egy pici vizet, majd vidd fel a felületére. Amíg még nedves, szórj rá csillámport, és hagyd teljesen megszáradni.

Az aranymetál fához a kúp palástját kívülről pamacsold át egy szivacs segítségével itt-ott aranymetál akrilfestékkel, ügyelve arra, hogy ne fedje mindenütt a festék.



A csúcsára ragasztópisztollyal ragassz egy pici csillagot.

Ha fixálni akarod a fénysort, ragasztópisztollyal nyomj egy csepp ragasztót a fényfüzér utolsó ledjére, és ragaszd a kúp belső csücskébe.

Én egyszerűen a pohár belsejébe raktam a fénysort, és a tetejére fordítottam a poharat. 

Ezután nincs más hátra, mint elrendezni a kiszemelt helyen.



Megjegyzések